Skip links

Tietosuojaseloste

Tällä sivulla kerromme, mitä varten käsittelemme henkilötietojasi ja mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi suhteen. Tietosuojaseloste on tietosuojalain edellyttämä informointiasiakirja.

Tätä tietosuojaselostetta täydentää käyttämämme evästekäytännöt. Voit antaa suostumuksen tai kieltäytyä evästeiden käytöstä ja tätä suostumusta voit muuttaa koska vain evästeasetusten kautta.

Yksityisyytesi ja oikeutesi tietosuojaan on meille tärkeää. Käsittelemme henkilötietoja, jotta voimme tarjota asiakkaillemme palveluita, järjestää tapahtumia sekä toteuttaa viestintää ja markkinointia. Sinulla on oikeus tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu eri rekistereihin. Pyrimme käsittelemään henkilötietojasi tietoturvallisesti ja vastuullisesti.

Käsittelemme henkilötietojasi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti.

Tämä tietosuojaseloste koskee Kompuksen asiakkaiden, potentiaalisten asiakkaiden, sidosryhmien, yhteistyökumppaneiden, verkkosivuston käyttäjien, uutiskirjeen tilaamien ja Kompuksen tapahtumiin ilmoittautuneiden henkilöiden henkilötietojen käsittelyä.

Voit tutustua tietosuojaselosteen sisältöön alla olevilta välilehdiltä klikaten sinua kiinnostavaa kohtaa.

Kompus Oy | Yhteiskehittämisen kumppani

Helsinki, Finland

www.kompus.fi

Tälle sivustolle olemme keränneet tietoa siitä, miten Kompus Oy (”Kompus” tai ”me”) ja yhteistyökumppanimme keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi.

Sosiaalisen median toiminnallisuuksia hyödyntäessämme voimme olla rekisterinpitäjiä kyseisen palveluntarjoajan kanssa, esimerkiksi Facebookissa Kompuksen ylläpitämät ryhmät. Keräämme myös tietoa Facebook, LinkedIn ja Instagram sivujemme tykkäyksistä, vierailuista ja julkaisujemme näkyvyydestä sekä tykkääjien ja kommentoijien henkilöiden demografiaprofiileista. Saat lisätietoja ko. sivustojen henkilötietojen käsittelystä niiden sivuilta.

Kompus Oy | Koulutukset

www.koulutukset/kompus.fi

Markkinoinnin ja koulutuspalveluiden toiminnallisuuksia hyödyntäessämme olemme rekisterinpitäjiä ulkopuolisen palveluntarjoajan, Kajabin  (LLC, California limited liability company) kanssa. Luovutamme ulkopuoliselle palveluntarjoajalle henkilötietoja siinä laajuudessa kuin se on tarpeen palveluiden toimittamiseksi. Kyseinen palveluntarjoaja varmistaa omassa tietosuojaselosteessaan, että henkilötietoja siirretään ja käsitellään kulloinkin sovellettavan lain mukaisesti (https://kajabi.com/policies/privacy).

 

Yhteyshenkilö rekistereitä koskevissa asioissa

Julianna Nevari, toimitusjohtaja

etunimi.sukunimi(at)kompus.fi

Kompus ja valtuutetut yhteistyökumppanimme voivat käsitellä henkilötietojasi kuten nimi, titteli, yritys/organisaatio, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero, laskutustiedot, ostopäivä, palvelun toimitusajankohdat tai muita vastaavia tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseen ja kehittämiseen
  • Viestinä sinun kanssasi pyydettyjen tietojen toimittaminen, tapaamisten tai muiden tapahtumien järjestäminen ja edistäminen
  • Liiketoimintamme hoitaminen mukaan lukien henkilötietojen käsittely osana kyselyjä ja tutkimusta, markkinointitutkimusta tai muita tarkoituksia
  • Sopimus- ja/tai muun suhteen hoitaminen kanssasi
  • Käyttäjätilisi ylläpito
  • Turvallisuuden parantaminen
  • Tuotteidemme ja palveluidemme markkinointi, mukaan lukien suorat yhteydenotot ja suoramarkkinointiviestien lähettäminen
  • Lakisääteisten vaatimusten noudattaminen

Keräämme ja käsittelemme sinuun liittyviä henkilötietoja toteuttaaksemme ja ylläpitääksemme liiketoimintaamme, asiakassuhteita, tarjotaksemme sinulle palveluita tai kommunikoidaksemme sinun kanssasi. Sähköpostilistalle ja tapahtumiin liittyneiden osalta henkilötietoja käytetään yhteydenpitoon ja markkinointi- ja mainontaviestintään.

Henkilötietojesi käsittely voi perustua suostumukseesi, oikeutettuun etuumme, sopimussuhteeseen, lakisääteiseen velvoitteeseen, elintärkeään tai yleiseen etuun.

Kompus saa sinulta henkilötietoja kun ostat, kokeilet, käytät tai tilaat asiantuntijapalveluitamme. Keräämme tiedot suoraan sinulta tai saatamme saada niitä yhteistyön kautta.

Henkilötiedot, jotka annat itse esimerkiksi tapahtumaan ilmoittautuessasi, sinulle ilmaistaan siinä yhteydessä käsittelyä koskevat tiedot.

Henkilötiedot, jotka kerätään muualta kuin sinulta itseltäsi, esimerkiksi asiakkaalta tulee tiedot tapahtumaan kutsuttavista, tällöin rekisteröidyille kerrotaan kohtuullisen ajan kuluessa käsittelyä koskevat tiedot. Tiedot voidaan kertoa esimerkiksi organisaation intranetissä ja/tai tapahtuman alussa, sisältäen mm. mistä tiedot ovat tulleet ja kuinka niitä käsitellään.

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin niitä on tarpeen säilyttää sen tarkoituksen täyttämiseksi, jota varten ne on kerätty tämän tietosuojaselosteen mukaisesti, sovellettavien lakien ja säännösten asettamissa rajoissa.

Kompus arvioi tietojen säilyttämisen tarpeellisuutta säännöllisesti sovellettava lainsäädäntö huomioon ottaen. Tämän lisäksi huolehdimme sellaisista kohtuullisista toimenpiteistä, joilla varmistetaan, ettei rekisteröidyistä säilytetä rekisterissä käsittelyn tarkoituksiin nähden yhteensopimattomia, vanhentuneita tai virheellisiä henkilötietoja. Oikaisemme tai hävitämme tällaiset tiedot viipymättä. Lähtökohtaisesti henkilötiedot poistetaan asiakas- ja yhteistyörekisteristä kymmenen vuoden kuluttua Kompuksen ja asiakassuhteemme päättymisestä.

Sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietoihisi liittyen:

  • Sinulla on oikeus tietää, miksi henkilötietojasi tarvitaan, mitä niille tapahtuu ja kuinka kauan niitä säilytetään.
  • Pääsyoikeus: Sinulla on oikeus päästä käsiksi tietoihisi, jotka ovat tiedossamme.
  • Oikeus oikaisuun: Sinulla on oikeus täydentää, korjata, poistaa tai estää henkilötietojasi milloin tahansa.
  • Jos annat meille suostumuksesi tietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi ja pyytää henkilötietosi poistamista.
  • Oikeus siirtää tietojasi: Sinulla on oikeus pyytää kaikki henkilötietosi rekisterinpitäjältä ja siirtää ne kokonaisuudessaan toiselle rekisterinpitäjälle.
  • Oikeus vastustaa: voit vastustaa tietojesi käsittelyä. Noudatamme tätä, ellei käsittelyyn ole perusteltua syytä.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä. Jos sinulla on valitus siitä, miten käsittelemme tietojasi, haluaisimme kuulla siitä sinulta. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (tietosuojaviranomaiselle).

Henkilötietojasi voidaan luovuttaa Kompus Oy:n alihankkijoille sekä liikekumppaneille yrityksen tai sivuston markkinointi-, laskutus- tai asiakkuudenhoitotarkoituksessa siinä laajuudessa kuin se tehtävän suorittamiseksi on tarpeen.

Saatamme käyttää myös ulkoisia palveluntarjoajia asiakastietokantojen hallintaan. Asiakastietokannoissa olevia henkilötietoja voidaan luovuttaa tilintarkastajillemme, vakuutusyhtiöillemme ja eri viranomaisille/virastoille (tai vastaaville) niiden sääntelyyn perustuvia tehtäviä varten. Kolmannet osapuolet saavat käsitellä henkilötietojasi vain siinä laajuudessa, kuin ne ovat tarpeen heiltä pyytämiemme palvelujen tarjoamiseksi. Kun tietojenkäsittelytoimintaa on ulkoistettu huolella valituille kolmansien osapuolien palveluntarjoajille, ne toimivat tietojen käsittelijöinä Kompuksen puolesta erityisellä tietojenkäsittelysopimuksella ja Kompuksen ohjeiden mukaisesti.

Mainittakoon, että käytössämme on ulkopuolinen verkko- ja markkinointipalveluidentarjoaja, Kajabi  (LLC, California limited liability company), jolle henkilötietoja luovutetaan siinä laajuudessa kuin se on tarpeen palveluiden toimittamiseksi. Ulkopuolinen palveluntarjoaja, Kajabi, varmistaa omassa tietosuojaselosteessaan, että henkilötietoja siirretään ja käsitellään kulloinkin sovellettavan lain mukaisesti (https://kajabi.com/policies/privacy).

Tietoja ei luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle tai kansainvälisille järjestöille.

Kun käytät sivustoa ja/tai sivuston palveluita, hyväksyt että henkilökohtaisia ​​tietojasi voidaan siirtää sijaintimaasi ulkopuolelle yllä mainittujen tarkoitusten rajoissa.

Rekisteritietoja sisältävät tietokannat on tallennettu tietojärjestelmään, joka on suojattu teknisin keinoin, kuten salasanoin sekä säilytys tapahtuu niin, ettei asiaankuulumattomilla tahoilla ole pääsyä rekisteritietoihin. Turvallisuuden tasoa auditoidaan säännöllisesti. Pääsy henkilötietoihin on rajattu henkilöihin (Kompuksen työntekijät ja valtuutetut yhteistyökumppanit), jotta he voivat tehdä työnsä ja velvollisuutensa roolinsa mukaisesti.

Kompuksella on oikeus muuttaa tätä tiedostoa. Päivitämme tietosuojaselostetta ajoittain toimintamme ja sovellettavan lainsäädännön muutosten mukaan. Uusin versio on aina nähtävillä tällä sivustolla. Tämä sivusto on laadittu 27.11.2022. Viimeisin muutos on tehty 18.12.2022.

Mikäli sinulla on kysyttävää Kompuksesta rekisterinpitäjänä tai tästä tietosuojaselosteesta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostilla julianna.nevari@kompus.fi.

Evästekäytännöt

Tätä tietosuojaselostetta täydentää käyttämämme evästekäytännöt.

Eväste on lyhyt, yksinkertainen tiedosto, joka lähetetään verkkosivujen mukana ja jonka selaimesi tallentaa tietokoneesi tai muun laitteesi kovalevylle. Siihen tallennettu tieto voidaan palauttaa palvelimellemme tai asiaankuuluvien kolmansien osapuolien palvelimille seuraavan vierailun yhteydessä. Sen avulla sivusto muistaa käyntisi tiedot, kuten valitseman kielen ja muita asetuksia. Evästeitä on eri tarkoitukseen.

Tekniset tai toiminnalliset evästeet varmistavat, että tietyt verkkosivuston osat toimivat oikein ja että käyttäjäasetukset pysyvät tiedossa. Asettamalla toiminnallisia evästeitä helpotamme verkkosivustollamme vierailua. Näitä evästeitä saatamme asettaa ilman suostumusta välttämättömyyssyistä.

Tilastoevästeitä käytämme optimoidaksemme käyttäjiemme verkkosivustokokemuksen. Näiden tilastoevästeiden avulla saamme tietoa verkkosivustomme käytöstä. Pyydämme lupaasi tilastoevästeiden sijoittamiseen. Mainosevästeiden avulla voimme saada tietoa kampanjan tuloksista. Tämä tapahtuu profiilin perusteella, jonka luomme käyttäytymisesi perusteella osoitteessa https://www.kompus.fi. Näiden evästeiden avulla sinä verkkosivuston vierailijana linkityt yksilölliseen tunnukseen, mutta nämä evästeet eivät määritä käyttäytymistäsi ja kiinnostuksesi yksilöllisten mainosten näyttämiseen.

Markkinointi-/seurantaevästeet ovat evästeitä tai mitä tahansa muuta paikallista tallennusmuotoa, joita käytetään käyttäjäprofiilien luomiseen mainonnan näyttämiseksi tai käyttäjän seuraamiseksi tällä verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten. Pyydämme lupaasi niiden sijoittamiseen.

Lisäksi olemme sisällyttäneet verkkosivustollamme kolmannen osapuolen palveluita. Olemme sisällyttäneet sosiaalisen median sisältöä, Facebook, LinkedIn ja Instagram:ltä verkkosivujen mainostamiseksi (esim. ”tykkää”, ”kiinnitä”) tai jakamiseksi (esim. ”twiittaa”) sosiaalisissa verkostoissa, kuten Facebook, LinkedIn ja Instagram. Lisäksi olemme sisällyttäneet ulkopuolisen verkko- ja markkinointipalveluidentarjoajan, Kajabin  (LLC, California limited liability company) sisältöä verkkosivuille markkinointi- ja verkkokoulutuspalveluiden toteuttamiseksi (esim. ”ilmoittaudu mukaan”). Nämä sisällöt ovat upotettu Facebook, LinkedIn,  Instagram ja Kajabi:stä peräisin olevilla koodeilla ja ne asettavat evästeitä. Tämä sisältö saattaa tallentaa ja käsitellä tiettyjä tietoja henkilökohtaista mainontaa varten.

Lue näiden osapuolien tietosuojalausunnot (joka voi muuttua säännöllisesti) lukeaksesi, mitä he tekevät (henkilökohtaisilla) tiedoillasi, joita he käsittelevät näiden evästeiden avulla. Facebook, LinkedIn, Instagram ja Kajabi sijaitsevat Yhdysvalloissa.

Verkkosivustomme, https://www.kompus.fi (jäljempänä: “verkkosivusto”) hyödyntää evästeitä ja muita niihin liittyviä tekniikoita (käytännöllisistä syistä viittaamme kaikkiin tekniikoihin “evästeinä”). Evästeitä asettavat myös kolmannet osapuolet, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Alla olevassa asiakirjassa kerromme verkkosivustomme käyttämistä evästeistä.

Kompus Oy käyttää evästeitä eri tarkoituksiin. Evästeiden avulla voimme analysoida sivuston käyttöön liittyviä tietoja, kohdentaa mainoksia, tehostaa sisältöä.

Evästeiden tehtävä on tehdä sivustosta sinulle hyödyllisempi ja helpottaa seuraavaa käyntikertaasi. Sinua, käyttäjää, ei voi tunnistaa evästeiden avulla, eikä evästeitä ovi käyttää haittaohjelmien levittämiseen.

Kompuksen verkkosivuilla evästeitä käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

  • Google Analytics, käyttö tilastointiin, tallennamme ja laskemme sivujen katselukerrat, tietojen jakamiseen liittyen saat lisätietoja lukemalla Google Analytics tietosuojalausunnon.
  • Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn, käyttö markkinointi/seuranta ja toiminnallisiin tarpeisiin.
  • Google fonts ja maps, käyttö markkinointi/seuranta.

Kun vierailet verkkosivuillamme ensimmäisen kerran, näet ponnahdusikkunan, joka antaa tietoa evästeistä. Kun painat “Tallenna asetukset”, annat meille suostumuksesi käyttää ponnahdusikkunassa valitsemiasi evästeitä ja ohjelmalisäkkeitä, jotka näissä evästekäytänteissä esitellään. Voit ottaa evästeet pois käytöstä selaimellasi, mutta huomioi, että verkkosivustomme ei sen jälkeen välttämättä enää toimi oikein.

Sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietoihisi liittyen:

  • Sinulla on oikeus tietää, miksi henkilötietojasi tarvitaan, mitä niille tapahtuu ja kuinka kauan niitä säilytetään.
  • Pääsyoikeus: Sinulla on oikeus päästä käsiksi tietoihisi, jotka ovat tiedossamme.
  • Oikeus oikaisuun: Sinulla on oikeus täydentää, korjata, poistaa tai estää henkilötietojasi milloin tahansa.
  • Jos annat meille suostumuksesi tietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi ja pyytää henkilötietosi poistamista.
  • Oikeus siirtää tietojasi: Sinulla on oikeus pyytää kaikki henkilötietosi rekisterinpitäjältä ja siirtää ne kokonaisuudessaan toiselle rekisterinpitäjälle.
  • Oikeus vastustaa: voit vastustaa tietojesi käsittelyä. Noudatamme tätä, ellei käsittelyyn ole perusteltua syytä.

Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota meihin yhteyttä. Katso tämän evästekäytännön alareunassa olevat yhteystiedot. Jos sinulla on valitus siitä, miten käsittelemme tietojasi, haluaisimme kuulla siitä sinulta. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (tietosuojaviranomaiselle).

Jos sinulla on kysyttävää ja/tai kommentteja evästekäytännöstämme ja tästä lausunnosta, ota meihin yhteyttä käyttämällä seuraavia yhteystietoja:

Kompus Oy

Helsinki, Suomi

Verkkosivusto: https://www.kompus.fi

Sähköposti: julianna.nevari@kompus.fi

Puhelinnumero: +358 40 526 0198

Nämä evästekäytänteet synkronoitiin cookiedatabase.org-verkkosivuston kanssa marraskuu 27, 2022